6 Temmuz 2012 Cuma

Joss Stone'dan The Soul Sessions'a dönüş

Joss Stone'un 2003 yılında çıkardığı ilk albümü The Soul Sessions albümü o kadar başarılıydı ki kariyerinin devamı çok hızlı ilerledi gibi geldi insanlara, hatta şimdi geriye dönüp bir bakınca The Soul Sessions'ın üzerinden 9 yıldan daha fazla geçmiş gibi sanki. Ki Stone geriye dönüp bakmak istemiş olacak ki Haziran ayının başında bir basın açıklaması yayınladı: The Soul Sessions Vol. 2 Temmuz'un sonunda müzik marketlerde. 

The Soul Sessions 2003 yılında S-Curve Records plak şirketi tarafından piyasaya sürüldü, ve albüm için Stone plak şirketinin CEO'su ünlü müzisyen Steve Greenberg ve soul şarkıcısı Betty Wright ile çalışmıştı. Ardından EMI'ye geçen Stone, bu şirketle de sonraki albümlerini çıkardıktan sonra kendi plak şirketini kurdu ve LP1 isimli albümünü piyasaya sürdü. Albüm tanıtımı için geçtiğimiz sene ülkemize de gelen şarkıcı LP1 sonrası A. R. Rahman, Mick Jagger ve Dave Stewart ile birleşerek SuperHeavy isminde bir süper grup kurarak onlarla bir albüm çalışmasına imza attı, Yes Sir Boss isimli bir grup keşfederek kendi plak şirketinin bünyesine dahil etti derken Stone'un yeni albümü üzerinde de çalıştığı bilinmesine rağmen ne zaman bir ipucu vereceği merak konusuydu ki, Stone sürpriz bir hamle olarak The Soul Sessions Vol. 2'yi duyurdu.
 "The Soul Sessions dönemine geri dönmek çok eğlenceliydi ve sonuçları gayet içime sindi... Stone'd Records'a tabii ki bütün enerjimi vermiş bulunmaktayım ama bu albüm için S-Curve ve Steve Greenberg ile yeniden çalışmak yapabileceğim en doğru şeydi. Albümde harika şarkılar var ve bunları muhteşem müzisyenlerle çalışarak kaydetmekten büyük zevk aldım."
İlk olarak 6 Haziran'da verdiği bir konserde albümde olacak bir kaç şarkıyı seslendiren Stone, bu Salı günü albümde olacak şarkılardan "While You're Out Looking For Sugar" için bir video klip yayınladı. The Honey Cone coverı olan şarkı albümden çıkan ilk single olmayacak, ilk single olarak belirlenen "The High Road" ilk albümdeki "Fell in Love with a Boy" gibi modern bir şarkının soul süzgecinden geçirilmiş hali (şarkı indie rock grubu Broken Bells'e ait). Piyasaya sürülme tarihi henüz açıklanmayan "The High Road" dışında albüm The Soul Sessions'da olduğu gibi 60-70'leri ziyaret edecek ve soul, R&B ve blues coverları içerecek. 23 Temmuz'da İngiltere ve 31 Temmuz'da Amerika'da piyasaya sürülecek olan albümün parça listesini ve "While You're Out Looking For Sugar" için hazırlanmış video klibi de aşağıda bulabilirsiniz:


  1. I Got the Blues
2. (For God’s Sake) Give More Power to the People
3. While You’re Out Looking for Sugar
4. Sideway Shuffle
5. I Don’t Want to Be with Nobody But You
6. Teardrops
7. Stoned Out of My Mind
8. The Love We Had (Stays on My Mind)
9. The High Road
10. Pillow Talk
11. Then You Can Tell Me Goodbye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder