30 Temmuz 2012 Pazartesi

Mariah Carey'in dönüşüne adım adım

90'lı yılların en çok satan kadın şarkıcısı ve tüm zamanların en çok 1 numaraya ulaşmış şarkısına sahip olan şarkıcılardan Mariah Carey, hamileliği nedeniyle verdiği aradan sonra müzik dünyasına geri dönmeye hazırlanıyor. Ünlü şarkıcı 2010'da çıkardığı son stüdyo albümü Merry Christmas II You'yu takip edecek yeni albümünün ilk single'ı "Triumphant (Get 'Em)" a siz bu yazıyı okurken bir video klip çekmekte olduğunu ve şarkıyı Ağustos'ta piyasaya süreceğini açıkladı.


2009'da çıkarttığı Memoirs of an Imperfect Angel ve devamında gelen Angels Advocate turnesi sonrası 2010'da Merry Christmas'ın selefi olarak piyasaya sürdüğü Merry Christmas II You'dan sonra Mariah Carey hamileliğini açıklamış ve akabinde kariyerine bir ara vermek zorunda kalmıştı. Hamilelik sonrası boş durmayan Carey ilk olarak 1994 yılında çıkardığı popüler Noel şarkısı "All I Want for Christmas Is You" yu Justin Bieber'la birlikte bir düet olarak şarkıcının noel albümü Under the Mistletoe için kaydetti, hemen sonrasında da ilk olarak Merry Christmas II You için solo kaydetmiş olduğu "When Christmas Comes" isimli şarkıyı ünlü R&B şarkıcısı John Legend ile birlikte bir düet halinde yeniden kaydederek sevenleriyle buluşturdu. Bu esnada hamileliğinde aldığı kiloları da verdiği gözden kaçmayan Carey, sahnelere dönüşünü Mart ayında New York şehrindeki Gotham Hall'da düzenlenen Caesars Entertainment Corporation'ın Total Rewards eğlence merkezinin yenilenmesi şerefine verilen konserin bir parçası olarak gerçekleştirdi. Ünlü rapçi Diddy'nin açılışı yapması ardından sahneye çıkan Carey açılışı "It's Like That" ile yaptıktan sonra "We Belong Together" ve "Touch My Body" gibi 2000'lerde çıkardığı hit parçaların seslendirmenin yanı sıra repertuarında "Always Be My Baby" ve "Hero" gibi hayranları tarafından klasik olarak nitelendirilen unutulmaz parçalarına da yer verdi. Şarkıcının hayranları konserin başından sonuna kadar bütün şarkılarda Carey'e eşlik etti, ve Carey konserin sonunda "bir dahaki sefere kendi konserime de beklerim" dedi.

Bu "davet" yeni bir albüme dair bir ipucu muydu bilinmez ama Carey'in sürekli stüdyoda olduğu gözlerden kaçmıyordu ki sanatçıdan yeni şarkılar gelmeye başladı: Mayıs ayında Lee Daniels'ın yönettiği ve başrolde Matthew McConaughy, Zac Efron, John Kusack, Nicole Kidman ve Macy Gray'in olduğu "The Paperboy" filminin müzikleri için "Mesmerized" isimli bir şarkı kaydeden Carey, aynı ayda Barack Obama'nın da katıldığı New York Plaza Hotel'de gerçekleşen bir hayır konserinde sahne alırken yeni yazmış olduğu bir şarkı olan "Bring It On Home" u seslendirdi. Resmi bir albüm açıklaması hala yapılmamışken Carey Haziran ayında Twitter'da #MCSummer2012 hashtag'i ile yeni albümün yaz sonuna yetişeceğini duyurarak hayranlarına bir sürpriz yaptı. Albüm için Jermaine Dupri, Bryan-Michael Cox ve Rodney Jenkins ile çalıştığı bilinen Carey, albümün adını henüz açıklamasa da çıkacak ilk single'ın ismini "Triumphant Get' Em" olarak duyurdu. Ünlü rapçiler Rick Ross ve Meek Mill'in de yer aldığı şarkının video klibinin çekimlerine bugün başlandı, ve işte çekimlerden bir kare:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder