1 Eylül 2012 Cumartesi

Tori Amos'la 20 yıl ve Gold Dust



Geçtiğimiz perşembe Tori Amos'un üzerinde çalıştığı son albümü Gold Dust'tan halka sunulan ilk şarkı "Flavor", bir video ile şarkıcının hayranlarıyla buluştu. "Flavor" şarkısını Amos hayranları Abnormally Attracted to Sin albümünden hatırlayacaklardır-evet, Gold Dust yeni bir albüm değil, ama bir toplama albüm de sayılmaz. Peki nedir bu albümün özelliği?

En son 2011'de Night of Hunters ile dinleyicileriyle buluşan Tori Amos bu sene yeni albümü Gold Dust üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Şarkıcının solo kariyerinin ilk albümü Little Earthquakes'in 20. yıldönümünün şerefine kaydedilen Gold Dust, şarkıcının kariyerinin retrospektifini farklı bir açıdan yapacak: şarkıcının diskografisindeki bütün albümlerden seçilen parçalar orkestral aranjmanlarla yeniden düzenlenerek dinleyicilerle buluşacak. Bu fikrin oluşmasına Amos'un Midwinter Graces albümü için "Metropole Haftası" kapsamında verdiği bir konser vesile olmuş: 8 Ekim 2010 da Metropole Orkestrası ile birlikte hayatının ilk orkestral konserini veren Amos, konser sonrası ilk albümüne kadar geri gidip şarkılarının daha önce neler anlattığı ve bugüne kadar nasıl evrim geçirdiklerini incelemeye karar vermiş. Albüm için Jules Buckley şefliğinde yine Metropole Orkestrası ile çalışan Amos, parçalara bir dış göz olarak bakmak amacıyla kendi enstrümanı olan piyano dışında çoğu albümünde birlikte çalıştığı John Philip Shenale ile birlikte yaylı çalgı aranjmanları da ekleyerek şarkılara değişik bir hava katmayı planlıyor.

Gold Dust'ta yer alan şarkılar şarkıcının dört albümü hariç diskografisindeki bütün albümlerden seçilmiş: bu dört albüm de şarkıcının en son albümü Night of Hunters ile John Philip Shenale'in müzikal anlamda katkıda bulunmadığı To Venus and Back, Strange Little Girls ve The Beekeeper. 1 Ekim'de İngiltere ve 2 Ekim'de Kuzey Amerika'da piyasaya sürülecek olan albümün kapak resmi ve parça listesini (hangi albümden alındıklarıyla blilikte) aşağıda görebilirsiniz:

1. Flavor (Abnormally Attracted to Sin)
2. Yes, Anastasia (Under the Pink)
3. Jackie's Strength (From the Choirgirl Hotel)
4. Cloud on My Tongue (Under the Pink)
5. Precious Things (Little Earthquakes)
6. Gold Dust (Scarlet's Walk)
7. Star of Wonder (Midwinter Graces)
8. Winter (Little Earthquakes)
9. Flying Dutchman (More Pink)
10. Programmable Soda (American Doll Posse)
11. Snow Cherries from France (Tales of a Librarian)
12. Marianne (Boys for Pele)
13. Silent All These Years (Little Earthquakes)
14. Girl Disappearing (American Doll Posse)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder