15 Eylül 2012 Cumartesi

Carly Rae Jepsen'den beklenen albüm: Kiss


2012 yılı boyunca "Call Me Maybe" ile elde ettiği gerek eleştirel, gerek ticari başarı ile dünyayı kasıp kavuran Carly Rae Jepsen, bu albümün ait olduğu Curiosity EP'si ile herkesi memmun etmiş, lakin dinleyicilerinde neden bir albüm değil de EP çıkartmakla yetindiği şeklinde bir soru işareti uyandırmıştı. Curiosity'nin piyasaya sürülmesinden günler önce verdiği bir röportajda (bir Justin Bieber düeti dahil olmak üzere) bir çok şarkıyı plak şirketiyle arasında yaşanan anlaşmazlıktan dolayı albümden çıkartmak zorunda kaldığını söyleyerek bu soruları bir nevi cevapsız bırakmayan Jepsen, yine de "Call Me Maybe" ve Curiosity sonrası çalışmalarına ara vermeyerek ikinci stüdyo albümü Kiss'i dün piyasaya sürdü. Albümde önceki EP'sinden çıkan iki single da yer alıyor, ve evet, bir Justin Bieber düeti de var.

"Call Me Maybe" nin yarattığı kasırga ve ardından gelen ödüller ve konser performansları sonrası Justin Bieber'ın 29 Eylül'de başlayacak Believe turnesinin açılış şarkıcısı olarak çıkacağı duyurulan Jepsen, aynı tarihte Arizona'da küçük bir turneye de çıkacağını duyurdu ve hemen ardından da "14 Eylül'de bir albüm geliyor, şarkıları sindirmeniz için yeteri kadar zaman olacak" açıklamasını yaptı. Albüm için bir sürü prodüktörle çalışmak istediğini daha önce belirten ve bu amacına da ulaşan Jepsen, hayalindeki bir sürü prodüktörle çalışma fırsatını gerçekleştirdiğini ve de harika bir deneyim olduğunu belirtiyor. Önceki çalışmalarında prodüktör olarak yanında olan Marianas Trench solisti Josh Ramsay ve Ryan Stweart dışında aynı zamanda Max Martin, Dallas Austin, Josh Abraham, Tony Gad ve LMFAO solisti Redfoo ile Kiss için işbirliği yapan şarkıcının albümdeki iki şarkı dışında bütün şarkılarda ana söz yazarı olarak imzası var.

Albümde Curiosity'deki şarkılar arasında sadece single olarak piyasaya sürülmüş "Call Me Maybe" ve "Curiosity" var ama EP'deki diğer şarkılar (Joni Mitchell cover'ı "Both Sides Now" hariç) albüm Spotify'dan satın alındığında bonus track olarak albümde yer almakta. Albümden çıkan ilk single "This Kiss" dışında dikkat çeken şarkılardan biri Max Martin imzalı "Tonight I'm Getting Over You", ayrıca albümde iki düet yer alıyor: The Midsummer Station albümünün çıkış parçası olan Owl City düeti olan "Good Time" ve Curiosity'den son anda çıkartılan Justin Bieber düeti "Beautiful". Bahsi geçen "Picture" ve "Just a Step Away" dışında albümün Deluxe Edition'ında "Drive", "Wrong Feels So Right" ve "Sweetie" bonus track olarak yer alırken diğer versiyonlarında yer alan bonus trackler "Almost Said It", "I Know You Have a Girlfriend" ve "Melt with You".  Önümüzdeki günlerde eleştirisini buradan okuyabileceğiniz albümün parça listesi şu şekilde:

1.    Tiny Little Bows
2.    This Kiss
3.    Call Me Maybe
4.    Curiosity
5.    Good Time - Featuring Owl City
6.    More Than a Memory
7.    Turn Me Up
8.    Hurt So Good
9.    Beautiful - Featuring Justin Bieber
10.    Tonight I'm Getting Over You
11.    Guitar String / Wedding Ring
12.    Your Heart Is a Muscle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder