23 Temmuz 2012 Pazartesi

Pink ve No Doubt'tan yeni şarkılar, albüm haberleri


Müzik piyasasında uzun süredir boy göstermemiş olan No Doubt ve kariyerine kısa bir ara vermiş olan Pink'ten birer yeni albüm haberi var: No Doubt'tan Push and Shove ve Pink'ten The Truth About Love Eylül ayında dinleyicilerle buluşacak.


Ülkemizde belki de en çok "Don't Speak" şarkılarıyla bilinen No Doubt, 2001 yılında çıkardıkları Rock Steady albümleri onları zirveye çıkardıtan ve bu albümden çıkan hit parçalar "Hey Baby" ve "Underneath It All" Grammy ödülüne layık görüldükten sonra küçük bir ara verme kararı alarak The Singles 1992-2003 isimli bir toplama albümü çıkartmıştı. Bunun ardından piyasaya sürülen bir box set, bir B-side toplama albümü ve Gwen Stefani'nin iki albümlük solo kariyeri dışında No Doubt adı pek de zikredilmez olmuştu ki grup 2009 yılında yeniden bir araya gelerek Gossip Girl için Adam and the Ants coverı "Stand and Deliver" ı kaydettiler, geri döndüklerini dünyaya duyurmak adına turneye çıktılar ve 2010 yılında şarkı yazmaya başladıklarını duyurdular. O sene sadece şarkılar yazıp demolar kaydeden grup albüm çalışması için ciddi anlamda 2011'de yılında stüdyoya girdi, ve bu çalışmaların ilk sonucu yeni single "Settle Down" geçtiğimiz Pazartesi yayınlanırken grubun artık ismi belli olan albümü Push and Shove'un da 25 Eylül'de piyasaya sürüleceği duyuruldu.

2010'da çıkartdığı Greatest Hits... So Far!!! isimli toplama albümüyle kariyerinin bir retrospektifini dinleyicilerle buluşturan Pink, albümdeki yeni şarkılardan ikisi "Raise Your Glass" ve "Fuckin' Perfect" ile müzik kariyerine iki hit daha ekledikten sonra ayrılma sürecinde olduğu kocasıyla konuşup bir de kız çocuğu sahibi olunca şarkıcının bir ara vereceği düşünülüyordu ki bu aranın kısa bir ara olduğu şarkıcının 2011 yılının başlarında stüdyoya girmesiyle anlaşıldı, ve 3 Temmuz'da şarkıcının yeni albümünün ilk single'ı "Blow Me (One Last Kiss)" piyasaya sürüldü. Yayınlandığı hafta Billboard Hot 100 listesine 58 numaradan giriş yapan şarkı geçtiğimiz hafta 9 numaraya yükseldi ve aynı hafta albümün ismi ve parça listesi de duyuruldu: albümün adı The Truth About Love olacak ve 13 şarkıdan oluşacak (ayrıca Deluxe Edition'ında 6 bonus track yer alacak).

Bu sene yeni albümlerin senesi olacak, ve No Doubt ile Pink'in geri dönüşleri daha bir başlangıç... iki şarkıyı da aşağıda dinleyebilirsiniz:

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder